Healthy Communities movement values environmental health | Homework Helpers

Healthy Communities movement values environmental health The œHealthy Communities movement values environmental health as one of the necessities for overall well-being: Parks, clean air, safe drinking water, and healthy food are among the basic rights that also include affordable housing, quality education, safe and secure employment at a livable wage, and accessible public transportation. Despite many of the environmentally responsible policies attributed to the Environmental Justice Movement, many communities of color still experience a disproportionate burden of ill health from environmental or occupational hazards. Many neighborhoods and communities are the dumping grounds for environmental toxins and hazards. Furthermore, select groups of workers are at increased risk of illness due to occupational exposures. you will conduct a literature review and identify a community of color or low income community that is disproportionately exposed to an environmental or occupational hazard. Based on your literature review, you will write a paper that discusses the themes and topics below. Please strictly follow the outline below. a) Description of the community at risk from (dropdown pick state and city and you can see the info about particular minority group you are researching about mentioned in the articles) 1. Description of the geographic area 2. Environmental conditions 3. Demographic information Introduce the community that is at high risk for the environmental or occupational exposure. This section should include a description of the geographic area (city, neighborhood, land uses), environmental conditions such as local air quality, and demographic information such as race, age, socio-economic status, occupation, and educational status. b) Health statistics: 1. Health issues 2. Comparison to other communities/national statistics 3. Rates of disease linked to the exposure 4. Other relevant diseases What are the health issues affecting the community at risk and how does the health of the impacted community differ from others? Compare the health conditions for the community at risk to the rates of other communities (neighborhood, city, and/or county) and the overall U.S. population. Include the rates of disease linked to the exposure of concern as well as other relevant disease (hint: think of potential confounding diseases/health conditions). c) Influencing environmental and social factors: 1. Environmental and social factors influencing health 2 .Economics, government policies, cultural practices, geography, access to health care, and other factors How do environmental and social factors influence the health of the community at risk? How do economics, government policies, cultural practices, geography, access to health care, and other factors influence the healthy well-being of individuals living in the community at risk? d) Recommendations: At least 3 recommendations, including 1 related to policy What are your recommendations for how the environmental health problem can be alleviated? These should be connected to the problem and influencing factors. Include descriptions of at least three recommendations, of which at least one is policy related. PLACE THIS ORDER OR A SIMILAR ORDER WITH US TODAY AND GET AN AMAZING DISCOUNT

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
Healthy Communities movement values environmental health | Homework Helpers
Get an essay WRITTEN FOR YOU, Plagiarism free, and by an EXPERT!
Order Essay
Calculate your paper price
Pages (550 words)
Approximate price: -

Why Choose Us

Top quality papers

We always make sure that writers follow all your instructions precisely. You can choose your academic level: high school, college/university or professional, and we will assign a writer who has a respective degree.

Professional academic writers

We have hired a team of professional writers experienced in academic and business writing. Most of them are native speakers and PhD holders able to take care of any assignment you need help with.

Free revisions

If you feel that we missed something, send the order for a free revision. You will have 10 days to send the order for revision after you receive the final paper. You can either do it on your own after signing in to your personal account or by contacting our support.

On-time delivery

All papers are always delivered on time. In case we need more time to master your paper, we may contact you regarding the deadline extension. In case you cannot provide us with more time, a 100% refund is guaranteed.

Original & confidential

We use several checkers to make sure that all papers you receive are plagiarism-free. Our editors carefully go through all in-text citations. We also promise full confidentiality in all our services.

24/7 Customer Support

Our support agents are available 24 hours a day 7 days a week and committed to providing you with the best customer experience. Get in touch whenever you need any assistance.

Try it now!

Calculate the price of your order

Total price:
$0.00

How it works?

Follow these simple steps to get your paper done

Place your order

Fill in the order form and provide all details of your assignment.

Proceed with the payment

Choose the payment system that suits you most.

Receive the final file

Once your paper is ready, we will email it to you.

Our Services

No need to work on your paper at night. Sleep tight, we will cover your back. We offer all kinds of writing services.

Essays

Essay Writing Service

You are welcome to choose your academic level and the type of your paper. Our academic experts will gladly help you with essays, case studies, research papers and other assignments.

Admissions

Admission help & business writing

You can be positive that we will be here 24/7 to help you get accepted to the Master’s program at the TOP-universities or help you get a well-paid position.

Reviews

Editing your paper

Our academic writers and editors will help you submit a well-structured and organized paper just on time. We will ensure that your final paper is of the highest quality and absolutely free of mistakes.

Reviews

Revising your paper

Our academic writers and editors will help you with unlimited number of revisions in case you need any customization of your academic papers